Robin Breukers

Gitaardocent & artiest

Biografie

Het begin

Als kind was het voor mij dansen op muziek., voluit zingen en ritmes slaan op alles waar klank uit kwam. Mijn ouders hadden dan ook wijs besloten om mij AMV-lessen te laten volgen na schooltijd. Bij een bezoek aan vrienden van mijn ouders kwam ik voor het eerst in aanraking met de gitaar. Hun zoon speelde elektrische gitaar met een versterker en ik was verkocht.

Om te zorgen voor een goede basis ben ik begonnen op een akoestische gitaar en het volgen van klassieke gitaarlessen aan de plaatselijke muziekschool in Hengelo. Ik was toen een jaar of twaalf. Na dit een aantal jaren te hebben gevolgd ben ik over gegaan op elektrische gitaar en volgde ik privélessen. Gaaf vond ik dit. Veel platen meespelen van bands en gitaristen waar ik gek op was. Samen met vrienden "loopjes" uitwisselen, jammen en elkaar besmetten met nog meer goede platen. Rond mijn achttiende jaar werden de bandjes waarin ik speelde serieuzer en begonnen we op te treden in kroegen en kleine festivals.

Verdere loopbbaan

Verder in mijn loopbaan ben ik in aanraking gekomen met het spelen in het commerciële circuit. We speelden in discotheken, feesttenten, gala’s en bruiloften, kortom overal waar feest was. Dit was een erg leerzame tijd omdat alle grote hits door de tijd gespeeld moesten kunnen worden. Daarbij begeleidden we tevens artiesten als Koos Alberts, Peter Koelewijn, Harry Slinger en anderen. Tevens ben ik gaan rocken met de band ‘Speed Bambergen’, een speedrockband met eigen werk. Door mijn passie voor Jazz ben ik gaan studeren aan het conservatorium in Enschede en heb daar als gitarist mijn diploma ‘Bachelor of Music Arts’ behaald. Mijn enthousiasme voor muziek en het overbrengen van mijn kennis om anderen voort te helpen heeft altijd in mijn aard gezeten en ben daarom gitaarschool Plug-inn begonnen. Het geeft me veel voldoening wanneer ik zie dat de leerlingen plezier aan beleven aan het spelen, vooruit gaan en zelfs bandjes beginnen. Vandaag de dag is naast het geven van gitaarlessen in deze praktijk, ook muziekeducatie in algemenere vorm onderdeel. Denk hierbij aan het geven van workshops binnen het reguliere onderwijs, orkestvorming binnen het basisonderwijs en bandcoaching voor muziekscholen. Tevens schrijf ik nu en dan muziek voor bedrijven en breng ik oude evergreens ten gehore met het akoestische gitaarduo ‘Were Smoking’.

Locatie Plug-inn

Holtersweg 75
7556 BS Hengelo

074-291 86 28

Locatie Popscool

Torenlaan 5-3
7559 KP Hengelo

074-250 93 09