Onderwijs projecten

Muzieknetwerk Salland  is een organisatie die het project Leerorkest organiseert waarbij kinderen uit groep 6 & 7 op school, onder schooltijd, in aanraking komen met muziek en muziekinstrumenten.

Zij krijgen 16 weken per instrumentgroep, groepsinstructie om vervolgens samen met de verschillende instrumentgroepen een uitvoering te spelen waarbij kinderen plezier krijgen in het maken van muziek. Het doel van deze lessen is daarom om het actief in de muziek bezig zijn levend te houden onder de jeugd.

  Het project leerorkest is een lesmethode die is ontwikkeld door Muziekschool Amsterdam Zuid-Oost met als drijvende kracht Marco de Souza.  Het Muzieknetwerk Salland heeft in 2013 deze methode overgenomen waarbij zij op  scholen in Raalte, Broekland, Luttenberg en Mariënheem gestart zijn met introductielessen en het leerorkest. In de introductielessen komen de kinderen in aanraking met de verschillende instrumenten namelijk viool, cello, contrabas, akoestisch gitaar, elektrisch gitaar, basgitaar, klokkenspel, snaredrum, pauken, trompet, bugel, trombone en bariton. Na deze lessen geven de kinderen hun voorkeur op en kan het leerorkest gevormd worden. De leerlingen gaan per instrumentgroep onder leiding van een professionele docent aan de slag. Hierbij worden stukken op maat voor de kinderen geschreven. Naast deze groepslessen zijn er regelmatig orkestrepetities waarbij de diverse instrumentgroepen samen worden gebracht en er zo het leerorkest onstaat onder leiding van professioneel dirigent Maikel Kremer Aan het eind van het project word dit afgesloten met een concert waarbij de leerlingen ondersteund worden door de docenten en leden van Drumfanfare St. Caecilia Raalte.Locatie Plug-inn

Holtersweg 75
7556 BS Hengelo

074-291 86 28

Locatie Popscool

Torenlaan 5-3
7559 KP Hengelo

074-250 93 09